Hipertóniás fejfájás kezelése

Location

Total Floor Area

Design

Program

Hipertóniás fejfájás kezelése

Ha a vérnyomás gyorsan és súlyosan növekszik, általában 180/120 mm Hg vagy annál magasabb leolvasásokig, ezt hipertóniás válságnak nevezik.

Ha valaki veszélyesen magas vérnyomású, de nincs más tünet, akkor az állapotot hipertóniás sürgősségnek nevezzük. Ha további tüneteket tapasztalnak, ez hipertóniás vészhelyzet.

Egyéb tünetek a következők lehetnek:

  • Hátfájás
  • Nehéz beszéd
  • Az arcpusztítás
  • orrvérzések
  • zsibbadás vagy gyengeség
  • Súlyos szorongás
  • Légzéshiány
  • Látás megváltozik

kezelések A hipertóniás fejfájás esetén

Ha az embereknek fejfájása és magas vérnyomásuk van, azonnali orvosi ellátást kell kérniük, mivel a tünetek kombinációja hipertóniás válságot jelezhet. Kezelés nélkül fennáll a további szervkárosodás vagy a nem kívánt mellékhatások kockázata.

Az orvosok hipertóniás fejfájást osztályoznak más kapcsolódó tünetekkel hipertóniás vészhelyzetként. Ez a állapot gyakran igényel vérnyomás -ellenőrzést IV gyógyszerekkel.

Ezeknek a gyógyszereknek a példái a következők:

  • nikardipin
  • labetalol
  • nátrium -nitroprusside

Alapvető fontosságú, hogy az emberek ne próbálják csökkenteni a vérnyomásukat otthon, még akkor is, ha rendelkeznek gyógyszereivel. A vérnyomás túl gyorsan történő csökkentése befolyásolhatja az agy véráramát, és nem kívánt mellékhatásokat okozhat.

Ehelyett egy mentőszobába kell menniük, ahol az orvosok segíthetnek számukra a vérnyomás csökkentésében biztonságos, ellenőrzött környezetben.

mikor kell beszélni orvossal

kezelés nélkül, a hipertóniás válság súlyos szövődményeket okozhat.

Példák ezek a következők:

  • Mellkasi fájdalom
  • Szemkárosodás
  • szívroham
  • vese kár
  • A tüdőben lévő felesleges folyadék, amelyet tüdőödéma néven ismertek
  • rohamok

Ezért elengedhetetlen, hogy az ember ne hagyja figyelmen kívül a súlyos súlyos figyelmen kívül hagyást fejfájás és a magas vérnyomáshoz kapcsolódó egyéb tünetek.

Az embernek hívja a 911 -et sürgősségi orvosi kezelésre, ha vannak ilyen tünetei. Nem szabad várniuk abban a reményben, hogy vérnyomásuk önmagában alacsonyabb lesz.

Összegzés

A 2017. évi felülvizsgálati cikk szerint az emberek halálozási aránya, ha egy koszorúér -gondozási egységbe kerülnek, hipertóniás vészhelyzetgel járnak, 4,6%.

A magas vérnyomáshoz kapcsolódó fejfájás azonnali kezelése elengedhetetlen az ember tüneteinek csökkentéséhez és a mellékhatások kockázatának minimalizálásához.

  • Vér/hematológia
  • A kardiovaszkuláris/kardiológia
  • Fejfájás/migrén

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és rajzolnak rajzolást Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

A méz enyhítheti a köhögést és a hideg tüneteket?

A közelmúltbeli áttekintés és a metaanalízis azt kérdezi, hogy a méz hatékony-e köhögés és a felső légúti fertőzések egyéb tünetei számára. Összességében a szerzők arra a következtetésre jutnak, hogy a méz „jobb, mint a tünetek javításának szokásos gondozása”. Mivel azonban az adatok ritkák, a kérdések megmaradnak. A

felső légúti fertőzések (URTI), beleértve a közönséges hideget is, nagyon elterjedtek. A BMJ Bizonyíték-alapú Medicine folyóiratban szereplő legutóbbi áttekintés mögött meghúzódó tudósok szerint az URTIS „az antibiotikumok receptjének leggyakoribb oka”.

Az URTI -k többsége azonban vírusos, és az antibiotikumok tehát nem tudnak segíteni. A rinovírus önmagában a csúcsidőszakban az összes légúti fertőzés becslések szerint 80% -át teszi ki.

Az antibiotikum -rezisztencia korszakában az URTIS hatékony kezelésének hiánya sürgető aggodalomra ad okot. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát „a mai napig a globális egészség, az élelmezésbiztonság és a fejlődés egyik legnagyobb veszélye”. Ezért sürgősen szükség van alternatív megközelítésekre ezekre és más fertőzésekre.

A közönség messze nem él életveszélyes, de annak sikeres kezelése akadályozhatja az antibiotikum-rezisztencia „lassú mozgását”.

A méz lehet a válasz?

köhögés vagy hideg elviselése közben sokan vigasztalást keresnek a mézben. Noha ez a kezelés népszerű, hatékonyságának tudományos bizonyítéka nagyrészt hiányzik.

A közelmúltbeli szisztematikus áttekintés és a metaanalízis kísérlete a kutatás hiányának kitöltésére.

A méz áthelyezése érdekében a csapat a meglévő eredményekbe merült. Kiválasztották azokat a releváns tanulmányokat, amelyek bármilyen életkorú és bármilyen környezetben részt vettek. Az összes mellékelt tanulmány összehasonlította a mézet legalább egy másik beavatkozással: kezelés, szokásos gondozás vagy placebo.

Elemzésükben a szerzők az URTIS-t úgy definiálták, mint „a légzőrendszer akut fertőzéseit, beleértve az akut köhögést, a megfázást és az influenza-szerű betegségeket, de kivéve a bronchitist vagy az alsó légzési traktus egyéb fertőzéseit”.

működik a méz?

Összességében a papírok keresése csak 14 releváns tanulmányt eredményezett; A 14-ből mindössze 12 vizsgálat adatait metaanalízisben lehet kombinálni. A tudósok adatelemzése mellett az egyes tanulmányok torzítás kockázatát is értékelték.

A metaanalízis eredményei általában pozitívak voltak, de semmiképpen sem meggyőzőek. Amikor megpróbáljuk felmérni a méz hatásait a placebóval, a szerzők írják:

“A méz és a placebo összehasonlító három tanulmány közül kettő a méz kedvező hatását jelezte, de összességében nincs erős bizonyítékunk A méz összehasonlításából származó bázis a megfelelő placebóval szemben. ”

Amikor a mézet összehasonlították a szokásos gondozással, az eredmények kissé világosabbak voltak. A szerzők szerint: „A mézet a kombinált tünetek pontszámának, a köhögés gyakoriságának és a köhögés súlyosságának szignifikánsan nagyobb csökkenésével társították.”

A szerzők azt is megállapítják, hogy bár a szokásos gondozás módszerei a vizsgálatok között nagymértékben változtak, mindegyikük „hasonlóan hatástalan”.

Számos korlátozás

Számos tényező akadályozta ennek a tanulmánynak a képességét, hogy határozott következtetéseket vonjon le. Összességében a problémák nem érintették a kutatás módszereit, hanem a csapat számára rendelkezésre álló tanulmányok minőségét.

Például, amikor megvizsgálták a mellékelt tanulmányok torzítás kockázatát, a 14 -ből kilenc volt legalább egy típusú torzítás veszélye; és ezek közül hétnek egynél több torzítás veszélye volt.

Ettől eltekintve, a tanulmányok közül kilenc csak gyermekeket toborzott résztvevőként, tehát az eredmények nem vonatkoznak a felnőttekre.

A mellékelt vizsgálatok jelentős száma nem használt tiszta mézet: az egyik használt Honitus szirupot, amely méz alapja van, de gyógynövényeket tartalmaz; Két használt Grintuss szirup, amely köhögéscsökkentő, amely magában foglalja a mézet; Két kombinált méz kávéval; és egy kombinált méz, kávé és tej.

A placebo beavatkozás megtervezése szintén nehézségeket okozott. A kutatóknak gondoskodniuk kell arról, hogy a résztvevők ne tudják megmondani, hogy kapnak -e placebót vagy a kísérleti beavatkozást, amely ebben az esetben méz volt.

Ha a méz fizikai tulajdonságai segítenek csökkenteni a tüneteket, például köhögés, akkor minden hasonló vegyület megnyugtathatja a tüneteket is, így rossz placebóvá válik.

Összességében a legtisztább pont, amelyet ez az elemzés tesz, az az, hogy további kutatásokat kell látnunk, mielőtt következtetéseket vonhatunk le a mézről és az URTIS -ről. Noha az URTIS a dolgok globális rendszerében viszonylag enyhe, az antibiotikum -túlírással való kapcsolatuk miatt a méz további ellenőrzésre méltó.

És mivel a méz széles körben elérhető, természetes és biztonságos a legtöbb 1-nél idősebb felnőtt és gyermekek számára, ha használja, csökkenti az antibiotikumok számát, ez mindenütt jelen van.

  • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
  • Táplálkozás/étrend

Jojobaolaj kezelheti a pattanásokat?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Jojobaolaj, amelyet a jojoba cserjék magjaiból extrahálnak, a pattanások kezelések gyakori alkotóeleme. De hatékony -e, és vannak -e kockázatok?

Sokan, akik küzdenek a pattanásokkal, a vulgaris-nal küzdenek, érdekli a természetes, a tőzsdén kívüli termékek kipróbálása a pattanások súlyosságának csökkentése vagy a pattanások eltávolítása érdekében. A kutatás továbbra is folyamatban van a jojobaolaj hatásainak erre a betegségre.

Ez a cikk mélyen megvizsgálja a jojobaolaj felhasználásának felhasználását, kockázatait és előnyeit a pattanásokra hajlamos bőrön, és hogy a jojobaolaj csökkentheti-e a pattanások hegeit.

Mi a jojobaolaj és hogyan működik? A

jojobaolajat a Simmondsia chinenis cserje vagy a jojoba cserjéből vonják ki. Neve ellenére a jojobaolaj viaszos anyag. Lehet, hogy tiszta vagy sárga, és kissé diós illata lehet.

Úgy gondolják, hogy a jojobaolaj konzisztenciája utánozza az emberi bőr természetes olajjait, az úgynevezett fagumot. A Sebum kulcsszerepet játszik az általános bőr egészségének támogatásában azáltal, hogy megőrzi a nedvességet és megóvja a bőrt a fertőzésektől.

A 2018. évi áttekintés szerint a jojobaolaj segíthet a bőrnek más anyagok jobb felszívásában, ha magukkal együtt használják, beleértve a gyógyszereket is. Ez a jojobaolajat sok kozmetikumhoz és hidratálóhoz hasznos kiegészítéssé teheti.

Ez a kutatás azt is sugallja, hogy a jojoba gyulladásgátló, és hogy a jojobaolaj viaszos textúrája javíthatja a rendellenességek tüneteit, beleértve:

jojobaolaj is. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, a 2013. évi áttekintés szerint.

A jojobaolaj hatékony a pattanásokhoz? A

jojobaolaj hatékonynak bizonyult a pattanások és a bőr sérüléseinek kezelésében, és szerepet játszhat a sebgyógyulásban is.

Egy 2012 -es tanulmány megvizsgálta az agyag arcmaszkok hatásait, amelyek jojobaolajat tartalmaznak 133 emberben, enyhe pattanásokkal. 6 hetes kezelés után a pattanások lézióinak 54 százalékos csökkenését jelentették, beleértve a papulákat, a cisztákat és a komedonokat.

Egy másik laboratóriumi alapú, a sejtekről szóló tanulmány azt találta, hogy a jojobaolaj-viasz hatékony lehet a sebek kezelésében. Mint ilyen, ez segíthet a pattanások által hagyott nyitott sebek tüneteiben is.

A jojobaolaj használata

Jojobaolajat javasolunk, hogy a pórusok eltömődése nélkül javítsák a bőrt. Számos olyan kereskedelmi termékben használják, amelyek a következő felhasználásokkal rendelkeznek:

  • Bőr hidratáló
  • smink -eltávolító
  • ajakbalzsam
  • hajkondicionáló
  • Masszázsolaj

Egy személy megpróbálhatja a jojobaolajat bőrtisztítóként használni, ha kis mennyiségű ujjhegyre vagy lágy pamutpadra helyezkedik el, és dörzsölje Finoman az arcukon.

Ellenkező esetben összekeverhető egy másik olajjal, géltel, krémmel vagy agyag arcmaszkkal, mielőtt a bőrre felhordják.

Egy személy vásárolhat jojobaolajat egészségügyi üzletekből vagy online üzletekből.

A jojobaolaj kivonul?

míg a pattanások különféle tényezők okozhatják, a jojobaolaj maga nem komedogén, ami azt jelenti, hogy nem szabad eltömítenie a pórusokat.

Bármely olaj hatása azonban az egyén bőrtípusától függően változhat. Az embernek meg kell végeznie egy javító tesztet egy kis bőrrészen, hogy kipróbálhassa annak hatásait, mielőtt azt pattanásokra használja. Ha a bőr reagál az olajra, akkor a személynek nem szabad használni.

A jojobaolaj pattanásokhoz történő felhasználásának kockázata

További kutatásokra van szükség a jojobaolaj előnyeivel és lehetséges kockázataival kapcsolatban.

Mint a gyógyszeres kezeléshez használt egyéb olajok és termékek esetében, a jojobaolaj mérgező lehet, ha lenyelik. Mindig tartsa az olajokat és más gyógyszereket a gyermekek számára.

Ha egy személy terhes vagy ápol, akkor bármilyen új olaj felhasználása előtt konzultáljon orvosukkal.

Az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy az olajokat nem az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség szabályozza.

Egyéb olajok a pattanások javítására

Míg a piacon sok olaj használható a pattanásokra hajlamos bőrön, ezek hatása változhat. Fontos, hogy beszéljünk egy bőrszakértővel, hogy meghatározzák a legjobb és legmegfelelőbb választást.

Egyéb olajok, amelyek segíthetnek a pattanások leküzdésében:

  • Tea póló illóolaj. Egy kis léptékű 2016-os tanulmány kimutatta, hogy a teafaolaj, amely természetes antiszeptikus, sikeresen csökkentette az enyhe vagy közepes mértékű pattanásokkal való elváltozásokat, ha arcmosóként használják. A teafa illóolajat felhasználás előtt hordóolajban kell hígítani.
  • Aloe vera gél. A 2015. évi áttekintés szerint az Aloe Vera természetes antioxidáns és gyulladásgátló hatásokkal rendelkezik. Egy 2014. évi tanulmány azt sugallja, hogy az aloe vera és a tretinoin nevű gyógyszer kombinációja hasznos lehet a pattanások kezelésére.

Fontos, hogy egy képesített bőrszakértővel beszéljünk annak meghatározására, hogy miként és mikor kell használni a bőrön lévő olajokat, mivel egyesekhez hígítást és más előkészítést igényelhet a használat előtt.

Takeaway

Az olaj keresése a pattanásokra hajlamos bőr és a bőr elváltozásainak kezelésére kihívást jelenthet. Kísérletet igényelhet, amíg a megfelelő aktuális olaj meg nem található. Bebizonyosodott, hogy a jojobaolaj pozitív hatással van a pattanásokra és a pattanásokra hajlamos bőrre.

Az eredmények személyenként változhatnak. Más természetes termékek, például a teafaolaj és az aloe vera gél szintén rendelkezésre állnak, ha a jojobaolaj nem hatékony.

Az ember számára előnyös lehet, ha a természetes olajhasználat tapasztalataival rendelkezik a bőrápolási szakemberekkel.

  • Közegészségügy
  • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
  • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorúan vannak szigorúan Az iránymutatások beszerzési és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Csökkentheti -e az alvás elvesztése az agy térfogatát?

Valószínű, hogy egy bizonyos ponton a legtöbbünk álmatlan éjszakát tapasztalt. Ha az alvást rövidre vágják, a test nem képes elvégezni az izmok javításához, a memória megszilárdításához és a növekedést szabályozó hormonok felszabadításához szükséges összes lépést. A The Neurology folyóiratban közzétett új tanulmány szerint azonban az alvási nehézségek összekapcsolhatók az agyi mennyiség gyorsabb csökkenésével.

Egy nemrégiben készült tanulmány azt sugallta, hogy a rövidített alvás felgyorsítja az agy öregedését az idősebb embereknél. A tanulmány kutatói – a Sleep folyóiratban közzétett – megállapították, hogy a résztvevők minden órájában az agyvállalatok fokozatos kibővítése és a globális kognitív teljesítmény csökkenése történt.

A Nemzeti Alvó Alapítvány szerint a túl kevés alvás gátolhatja a termelékenységet, és befolyásolhatja az információk emlékezetének és konszolidációjának képességét.

Az alváshiány azonban a következőkkel is kapcsolódik:

  • A testtömeg -index növekedése (BMI)
  • A cukorbetegség és a szívproblémák fokozott kockázata
  • A pszichiátriai állapotok, például a depresszió és a kábítószer -visszaélés fokozott kockázata
  • Csökkentő tartomány, a jelekre való reagálás képessége vagy az új információk emlékezete.

Az alváshiány és az agyi térfogat közötti kapcsolat további vizsgálata érdekében a legfrissebb tanulmány kutatói 147 résztvevőt elemeztek, akik 20-84 éves korban voltak.

‘Még nem ismert, hogy a rossz alvás az agyváltozások oka vagy következményei. akikből befejezte az alvási szokás kérdőíveket.

Az értékelés meghatározta, hogy a résztvevők mennyi ideig aludtak, mennyi időbe telt az éjszakai elalvás és az alvó gyógyszerek használata többek között.

More Projects