Visszavonási vérzés: Mi ez?

Location

Total Floor Area

Design

Program

Visszavonási vérzés: Mi ez?

A hormonális fogamzásgátló sok formája beépít egy rendszeres szünetet, amelynek során a személy nem kap a fogamzásgátló. Ebben az időben olyan vérzést tapasztalhatnak, amely hasonlít egy időszakra. Ezt visszavonási vérzésnek nevezik.

Ezenkívül az ember is megtapasztalhatja a kivonási vérzést, ha abbahagyja vagy váltja a hormonális fogamzásgátló módszereket.

Olvassa el a visszavonási vérzésről és arról, hogy mire számíthat tőle.

Mi a visszavonás vérzése?

A hormonális fogamzásgátlás leginkább havi kurzusai magukban foglalják a gyógyszert 3 hétig, vagy 21 napig, majd 1 hétig nem kapnak.

A szünet alatt egy személy általában elvonja a vérzést.

A vérzés hasonlíthat a menstruációra, amely akkor fordul elő, ha a személy nem használja a fogamzásgátlást.

Ezenkívül egy személy valószínűleg megszakítja a vérzést, ha abbahagyja a hormonális fogamzásgátló használatát, vagy az egyik módszerről a másikra vált. Több hónapig is eltarthat, amíg az ember időszaka ismét rendszeressé válik, miután abbahagyta a gyógyszert.

Mennyi ideig tart?

Az elvonási vérzés időtartama személyenként változik. Ha azonban egy személy az utasítások szerint szedi a gyógyszert, akkor a vérzésnek csak néhány napig kell tartania.

Ha az elvonási vérzés nem történik meg, amikor a várható, akkor jó ötlet lehet terhességi teszt elvégzése vagy orvoshoz fordulni.

Visszavonási vérzés vs. periódusok

Visszavonási vérzés, mint egy periódus, akkor fordul elő, amikor a hormonszint csökken.

Mindkét esetben a hormonok csökkenése miatt a méh nyálkahártyája és bélése a hüvelyen keresztül kiszáll. A

A visszavonási vérzés általában könnyebb és rövidebb, mint egy időszak. Ennek oka az, hogy a fogamzásgátló szintetikus hormonjai megállítják a méhbélét, hogy jelentősen felépüljön a menstruációs ciklus során.

A fogamzásgátló típusok, amelyek ezt okozzák,

A VÉGREHAJTÁS A VÉGREHAJTÁSA akkor fordul elő, amikor egy személy hormonális fogamzásgátló formát használ, amely beépít Válasz a hormonok szintjére csökkenő szintre, a gyógyszeres kezelés miatt.

A tabletta

Az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Főiskola szerint a következő ütemtervekben a kivonási vérzés előfordulhat, a gyógyszer folyamán:

  • 21 napos tabletta csomag: Egy személy minden nap egyszerre vesz egy tablettát 21 napig, majd 7 napig nem vesz tablettát, amelynek során a vérzés előfordulhat.
  • 28 napos tabletta csomag: Egy személy minden nap egyszerre vesz egy „aktív” tablettát-ezek a tabletták ösztrogént és progesztint tartalmaznak, és egy csomagnak 21 vagy 24 lehet. A vérzés akkor fordulhat elő, amikor a személy a fennmaradó „inaktív” tablettákat veszi.
  • 90 napos tabletta-csomag: Egy személy minden nap egyidejűleg aktív tablettát vesz 84 napig, és vérzés fordulhat elő, amikor a személy az inaktív maradék tablettákat veszi.

A patch

Az ember a foltot a mellkasára, a hasára, a fenékre vagy a felső karjára helyezheti. A javítás szintén elvonulási vérzést okoz. A következőképpen működik:

  • Az ember foltot helyez a bőrére, és minden héten 3 hétig helyettesíti.
  • A negyedik héten eltávolítják a javítást, amikor elvárhatják, hogy elvonuljanak.
  • A negyedik hét után az ember új javítást tesz fel, és a ciklus megismétlődik.

A hüvelygyűrű

A hüvelygyűrű a hormonális fogamzásgátló másik formája, amely lehetővé teszi az elvonási vérzést. A hüvelyi gyűrű használata magában foglalja:

  • A gyűrű összecsukása és a hüvelybe történő beillesztése
  • A gyűrűt a helyén hagyva 3 hétig
  • A gyűrű eltávolítása A negyedik hét kezdetén, amikor a visszavonulás vérzés fordulhat elő
  • A gyűrű cseréje a negyedik hét végén

szükséges? A

A visszavonási vérzés nem nyújt jelentős egészségügyi előnyöket vagy kockázatokat, és ez orvosi szempontból nem szükséges.

Ehelyett eredete a fogamzásgátló tabletta, Dr. John Rock egyik elsődleges alkotójának hitének köszönhető.

A New York -i Egyetem kutatói szerint Dr. Rock a római katolikus egyháznak szentelte magát, valamint a fogamzásgátló gyakorlati formájának kidolgozását, amikor az egyház sok fogamzásgátlót ellenezte.

Dr. Rock azzal érvelt, hogy mivel a tabletta megismételte a menstruációs ciklust, az egyháznak tudományosan ellenőrzött ritmus módszernek kell tekintenie. Más hormonális fogamzásgátló módszerek szintén megismételték ezt a ciklust, hogy megszerezzék a mainstream elfogadását.

Néhány ember számára a havi elvonási vérzés segít megnyugtatni őket, hogy nem terhesek. Ha diaxil gyakori kérdések További információ itt egy személynek nem várt vérzés nem vesz részt, akkor a fogamzásgátló kudarc miatt a terhességet jelezheti.

Mivel a havi elvonási vérzés nem szükséges orvosi szempontból, bizonyos típusú fogamzásgátló tabletták ritkábban a vérzés epizódjait kínálják, például 3 havonta egyszer.

Szex az elvonás során a vérzés során

Az ember biztonságosan szexelhet az elvonás során. A vérzés a gyógyszeres kezelés hatása, nem pedig az egészségügyi problémák jelzése.

A gyógyszeres kezelés tervezett szünetében is a hormonális fogamzásgátló továbbra is megakadályozza a terhességet, mindaddig, amíg a személy helyesen vette. Ha valaki elmulasztotta a tablettákat, vagy más módon nem szedte a gyógyszert az utasítások szerint, akkor érdemes egy másik fogamzásgátlási formát használni, ha szexuálisan aktívak az elvonás során.

Összegzés

A visszavonási vérzés a hormonális fogamzásgátló bizonyos formáinak várható hatása.

A gyógyszeres kezelés során az ütemezett szünetek során a személy hormonszintje csökken, és vérzést tapasztalnak. Gyakran rövidebb és könnyebb, mint a szokásos időszakuk.

Ennek a vérzésnek nincs orvosi szükségessége. Vannak olyan emberek, akik nem akarják megtapasztalni a havi vérzést, a hormonális fogamzásgátló más formáit választják.

A fogamzásgátló kiválasztásakor érdemes beszélni egy orvossal a változatos lehetőségekről.

  • fogamzásgátló/fogamzásgátlás
  • A nők egészsége/nőgyógyászata

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, akadémiai tanulmányokból származnak Kutatási intézmények, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents

More Projects